Belevingsroute Zandvoortselaan Klein

Deze korte route vanaf ingang Zandvoortselaan naar het Renbaanveld is speciaal geschikt voor rolstoelgebruikers.

De route gaat over de klinkerweg langs de noordelijke punt van het infiltratiegebied, met fraaie doorkijkjes.

De route gaat naar het Renbaanveld. Dit wordt op heel oude kaarten (zelfs nog uit de zeventiende eeuw) het Groot Stenenveld genoemd. Een eeuw later wordt het een duinvallei genoemd, terwijl onduidelijk is waarom het woord ‘stenen’ in de naam stond en er ook weer uit is verdwenen.
Tegenwoordig herinnert de naam Renbaanveld aan de paardenrenbaan die op deze plek van 1844 tot 1850 gevestigd was. Het is nu een duinmeer dat in het teken staat van de waterwinning en waterzuivering.


Bij het Renbaanveld is een rolstoeltoegankelijk pad dat naar de picknicktafel leidt aan de punt van het water. Deze tafel heeft een groot blad waar een rolstoel makkelijk aan kan schuiven. Hier kunt u genieten van het uitzicht op het water, van de watervogels en de aalscholvers die op de eilandjes in het water hun vleugels drogen.

Vanaf deze plek aan het water gaat u weer dezelfde weg terug naar de klinkerweg en terug naar ingang Zandvoortselaan.

 

 

De wandelroutes zijn in het bezoekerscentrum voor € 1,- te koop.

 
 
 

Stap 1

Vanaf ingang Zandvoortselaan, waar u met de rode drukknop het hek kunt openen, gaat u rechtdoor naar de brug over het Noordoosterkanaal.

Stap 2

Een stukje verder over de brug, heeft u rechts een mooie doorkijk naar een geul in het infiltratiegebied. Met de bocht mee naar rechts en de klinkerweg vervolgen.

Stap 3

Als u de klinkerweg vervolgt, ziet u verderop aan uw linkerhand het glinsterende water van het Renbaanveld. Bij het Renbaanveld is een rolstoeltoegankelijk pad dat naar de picknicktafel leidt aan de punt van het water. Deze tafel heeft een groot blad waar een rolstoel makkelijk aan kan schuiven. Vanaf hier is er een prachtig uitzicht over het Renbaanveld. 

Stap 4

Vanaf de plek aan het water van het Renbaanveld gaat u weer terug naar de klinkerweg en rechtsaf naar ingang Zandvoortselaan.


Benieuwd hoe de route verder gaat?

Route

Wandelen met een GPS route

U kunt de route ook offline lopen met GPS. Download het GPX bestand en open dit in een GPX viewer op uw telefoon. Voor Android toestellen bijvoorbeeld GPX Viewer en voor iPhone toestellen Topo GPS. Zet uw locatie voorziening aan op uw telefoon en volg zo de route door het mooie gebied.

Download GPX

Populaire routes

Het gebied bezoeken?

Koop alvast een toegangskaart in onze shop! Dan kunt u in het duin meteen op pad.

Koop een toegangskaart