Routewerk

Deze mooie wandelroute gaat over gebaande en iets minder gebaande paden in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De eerste versie is gemaakt met dank aan routewerk.nl en erna herzien door Waternet.

 

Hoogtepunten zijn de brug met uitzicht over het Noordoosterkanaal, de bunker met de drie schoorsteentjes en wandelen aan de ene en andere zijde van het Van der Vlietkanaal.

De wandelroutes zijn in het bezoekerscentrum voor € 1,- te koop.

 
 
 

Stap 1

Vanaf ingang Oranjekom/Oase via het vlonderpad op naar bezoekerscentrum De Oranjekom. Sla op het plein rechtsaf de klinkerweg op en linksaf, de brug over. Aan de overzijde rechtsaf over het hoger gelegen pad, alsmaar rechtdoor (met het Noordoosterkanaal beneden aan uw rechterhand).

Stap 2

Bij het bankje linksaf en vervolgens rechtdoor een stukje over de witte paaltjesroute. Einde pad rechtsaf. Pad blijven volgen. Bij Y-kruising linksaf, bij een wit routepaaltje, het slingerende onverharde pad volgen. U passeert een bunker met drie schoorstenen. Doorlopen tot de klinkerweg bij een kanaal.

Stap 3

Hier linksaf. Deze klinkerweg buigt verderop naar rechts. Na circa 15 m (nog vóór de linker afslag op de klinkerweg) met een scherpe bocht naar links, naar de kop van het kanaal en langs een ronde waterput. Het onverharde pad aan de linkerzijde van het kanaal volgen.

Stap 4

Vóór het naaldbos rechtsaf het bredere pad - met karrenspoor - volgen (dit is op het pdf-kaartje aangegeven). Verderop buigt het pad naar rechts en bent u op een deel van de groene paaltjesroute.
** Op een Y-splitsing linksaf, de groene paaltjesroute weer verlaten. Het pad blijven volgen en bij de T-kruising met de oranje route, rechtsaf.

Alternatief: Niet vóór, maar dóór het naaldbos wandelen (dit staat op het gps-kaartje aangegeven) en bij het bankje rechtsaf en bij het eerste pad rechtsaf een stuk de groene paaltjesroute volgen. Vervolgens verder zoals hiervoor bij ** is beschreven.

Stap 5

Bij de kruising van paden een klein stukje rechtsaf en vóór het bankje linksaf doorlopen tot weer een kruising van paden. Rechtsaf het water oversteken en direct linksaf naar beneden langs het water. U loopt langs een vogelkijkhut.

Stap 6

Het pad loopt iets omhoog. U steekt de klinkerweg over en blijft rechtdoor lopen via een smal pad langs de rechteroever van het water. U komt uit op de klinkerweg (Blauwe Weg) en loopt in dezelfde richting terug naar ingang Oranjekom/Oase. 


Benieuwd hoe de route verder gaat?

Route

Wandelen met een GPS route

U kunt de route ook offline lopen met GPS. Download het GPX bestand en open dit in een GPX viewer op uw telefoon. Voor Android toestellen bijvoorbeeld GPX Viewer en voor iPhone toestellen Topo GPS. Zet uw locatie voorziening aan op uw telefoon en volg zo de route door het mooie gebied.

Download GPX

Populaire routes

Het gebied bezoeken?

Koop alvast een toegangskaart in onze shop! Dan kunt u in het duin meteen op pad.

Koop een toegangskaart