Routewerk

Mooi wandeling gemaakt door Routewerk.nl. Deze route gaat over de vaste paden in de Amsterdamse Waterleidingduinen. 
 

 

Hoogtepunten zijn de houten burg met uitzicht over het kanaal, de bunker met de drie schoorsteentjes en wandelen langs het Van der Vlietkanaal.

De wandelroutes zijn in het bezoekerscentrum voor € 1,- te koop.

 
 
 

Stap 1

Vanaf ingang Oranjekom/Oase via het vlonderpad op naar bezoekerscentrum De Oranjekom. Sla op het plein rechtsaf, de klinkerweg op en linksaf, de houten brug over. Aan de overzijde rechtsaf en alsmaar rechtdoor.

Stap 2

Bij het bankje linksaf en vervolgens rechtdoor een stukje over de witte paaltjesroute. Einde pad rechtsaf. Pad blijven volgen. Bij kruising linksaf, bij een wit routepaaltje, het slingerende onverharde pad volgen. U passeert een bunker met drie schoorstenen. Doorlopen tot de klinkerweg bij een kanaal.

Stap 3

Hier linksaf, de klinkerweg op. Deze buigt naar rechts. Hier nog vóór, na circa 15 m met een scherpe bocht naar links. Volg het pad langs het water. Bij klinkerpad rechtsaf het water over en meteen links.

Stap 4

Iets omhoog het zandpad volgen door het naaldbosje. Bij het bankje rechtsaf een stuk de groene paaltjesroute volgen. Op een driesprong linksaf, de groene paaltjesroute verlaten.

Stap 5

Bij de kruising van paden een klein stukje rechtsaf en vóór het bankje linksaf doorlopen tot een kruising van paden. Rechtsaf het water oversteken en direct linksaf naar beneden langs het water. U loopt langs een vogelkijkhut.

Stap 6

Het pad loopt iets omhoog. U steekt de klinkerweg over en blijft rechtdoor lopen via een smal pad langs de rechteroever van het water.


Benieuwd hoe de route verder gaat?

Route

Wandelen met een GPS route

U kunt de route ook offline lopen met GPS. Download het GPX bestand en open dit in een GPX viewer op uw telefoon. Voor Android toestellen bijvoorbeeld GPX Viewer en voor iPhone toestellen Topo GPS. Zet uw locatie voorziening aan op uw telefoon en volg zo de route door het mooie gebied.

Download GPX

Populaire routes

Het gebied bezoeken?

Koop alvast een toegangskaart in onze shop! Dan kunt u in het duin meteen op pad.

Koop een toegangskaart