Bezoekerscentrum

We helpen u graag op weg

Bezoekerscentrum De Oranjekom

Per 6 november geldt dat het dragen van een mondkapje verplicht is in gebouwen waar een toegangsbewijs niet verplicht is. Voor het bezoekerscentrum, zowel de hal als de informatiebalie, bent u verplicht om een mondkapje te dragen.  

Eerste Leijweg 6 (ingang Oranjekom/Oase)
Tegenover Vogelenzangseweg 21
2114 BH, Vogelenzang

Openingstijden 

Dinsdag t/m zondag:
10.00 - 16.30 uur
En op alle feestdagen

Telefoon

020 608 75 95

E-mail

Algemene vragen
Vragen over toegangskaarten

Tips vooraf

Waternet houdt zich aan de maatregelen rondom het coronavirus.

De duinen zijn toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

Tijdens mooi weer en in de weekeinden zijn de parkeerplaatsen bij de hoofdingangen regelmatig vol. Kom op de fiets of met het openbaar vervoer. Bedankt voor uw begrip.

 
 
 

Kom lekker genieten

In de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt u volop genieten van rust en ruimte. Het is exclusief bestemd voor wandelaars en bovendien mag u hier lekker struinen buiten de paden. Onderweg grote kans dat u een mooi damhert tegenkomt.

Het duin is maar liefst 3400 ha groot, dat is ongeveer 5 km breed en 10 km lang, en ligt tussen Zandvoort en Noordwijk. Hier wordt 2/3 van het drinkwater voor Amsterdam voorgezuiverd. Natuur en het zuiveren van water gaan hier al sinds 1853 mooi samen. 

Wat kunt u doen?

Bij elke hoofdingang starten twee vaste wandelroutes, makkelijk te volgen via gekleurde paaltjes. Daarnaast zijn er een enkele mooie wandelroutes die u kunt lopen via een kaartje, en twee leuke kinderroutes met opdrachten. 

Bekijk hier alle wandelroutes. U kunt ze zelf downloaden, lopen met uw smartphone of kopen in het bezoekerscentrum. 

Meer weten over bijvoorbeeld de waterzuivering in het duin of de damherten? Ga mee op excursie. Bekijk hier alle excursies en activiteiten voor jong en oud. 

Voor scholen zijn er dit jaar nieuwe, leuke acitiviteiten met proefjes over waterzuivering. Lees hier meer over bij kids.

Doe inspiratie op

Onze medewerkers helpen u graag verder op weg. U kunt in het bezoekerscentrum terecht voor bijvoorbeeld een plattegrond, wandelroutes en leuke tips. Ook is er een winkeltje met streekproducten, leuke boeken en natuurspeelgoed voor kinderen. 

Het bezoekerscentrum is gevestigd in een voormalig pompstation, wat vroeger het water vanuit het duin naar het waterzuiveringsterrein Leiduin pompte. U ziet de grote pompen nog staan. In de vloer zit een doorzichtige plaat waardoor u de grote buizen in de kelder ziet liggen.

Met vragen over het duin kunt u op zondagen ook terecht bij onze vrijwillige gastheren. Zij staan u graag te woord rond de ingangen van het duin.