Blauwe paaltjesroute Panneland

Volg de blauwe paaltjesroute vanaf ingang Panneland.

Deze route loopt langs de Pannelanderveldjes waar ooit een duinboerderij stond. De veldjes, die werden gebruikt voor de aardappel- en groententeelt, zijn nog duidelijk zichtbaar in het terrein.

Door een heuvelachtig terrein naar de Ome Janneberg. Daarna gaat de route door het Vogelenveld, het Oosterkanaal in de richting van de bollenvelden. Langs het grensraster waarachter het landgoed Huis te Vogelenzang ligt.

De wandelroutes zijn in het bezoekerscentrum voor € 1,- te koop.

 
 
 

Stap 1

Na het speelveldje linksaf, langs de Pannelanderveldjes waar ooit een duinboerderij stond. De veldjes, gebruikt voor de aardappel- en groententeelt, zijn nog duidelijk zichtbaar in het terrein.

Stap 2

Bij de splitsing met de rode route gaat het pad door een heuvelachtig terrein tot aan de Ome Janneberg. Daarna door naar het Vogelenveld.

Stap 3

Hier is de blauwe paaltjesroute een klein stuk gecombineerd met de zwarte route. Loop via de brug over het Oosterkanaal en volg de blauwe paaltjes in de richting van de bollenvelden. 

Stap 4

Verderop combineert de blauwe paaltjesroute met de rode. Hier wandelt u langs het grensraster met erachter Huis te Vogelenzang weer terug naar ingang Panneland.


Benieuwd hoe de route verder gaat?

Route

Wandelen met een GPS route

U kunt de route ook offline lopen met GPS. Download het GPX bestand en open dit in een GPX viewer op uw telefoon. Voor Android toestellen bijvoorbeeld GPX Viewer en voor iPhone toestellen Topo GPS. Zet uw locatie voorziening aan op uw telefoon en volg zo de route door het mooie gebied.

Download GPX

Populaire routes

Het gebied bezoeken?

Koop alvast een toegangskaart in onze shop! Dan kunt u in het duin meteen op pad.

Koop een toegangskaart