Gele paaltjesroute Oranjekom

Volg de gele plaatjes vanaf de Ingang Oranjekom/Oase en geniet van deze korte, mooie route van 3,7 km.

Tijdens de route loopt u over een smalle brug tussen de Oranjekom en het Noordoosterkanaal door een gevarieerd, glooiend terrein. Naald- en loofbos wisselen elkaar af.

Hoogtepunten zijn de Museumduin, die zijn naam dankt aan een bunker waar tijdens de Tweede Wereldoorlog kunstschatten werden opgeslagen. Verder ziet u tijdens de route nog meer bunkers liggen. 

 

 

De wandelroutes zijn in het bezoekerscentrum voor € 1,- te koop.

 
 
 

Stap 1

Loop via het vlonderpad naar het bezoekerscentrum en daarna naar de smalle brug tussen de Oranjekom en het Noordoosterkanaal.

Stap 2

Over de houten brug linksaf, de gele paaltjesroute vervolgen. U passeert een bunker uit de Tweede Wereldoorlog en loopt over het glooiende terrein van het Kombos.

Stap 3

Je loopt door een gevarieerd, glooiend terrein naar het Museumduin. Naald- en loofbos wisselen elkaar af.

Stap 4

U loopt over het bruggetje van het Noordoosterkanaal naar bezoekerscentrum De Oranjekom en daarna weer terug naar ingang Oranjekom/Oase.


Benieuwd hoe de route verder gaat?

Route

Wandelen met een GPS route

U kunt de route ook offline lopen met GPS. Download het GPX bestand en open dit in een GPX viewer op uw telefoon. Voor Android toestellen bijvoorbeeld GPX Viewer en voor iPhone toestellen Topo GPS. Zet uw locatie voorziening aan op uw telefoon en volg zo de route door het mooie gebied.

Download GPX

Populaire routes

Het gebied bezoeken?

Koop alvast een toegangskaart in onze shop! Dan kunt u in het duin meteen op pad.

Koop een toegangskaart