Kinderen

Kom zelf het duin ontdekken, dat mag ook buiten de paden. Of ga met de boswachter mee op excursie.

Veel om te ontdekken

Voor kinderen is er veel te beleven in het duin. Bijzonder in de AWD is dat je bijna overal van de paden af mag om te struinen. Ravotten op een heuvel of op zoek naar sporen van spannende dieren als de damhert en de vos. Of ga op zoek naar de bunkers in het duin. Het kan allemaal.

In het bezoekerscentrum kun je genoeg ideeën opdoen, we helpen je graag op weg. En als je zin hebt om even rustig uit te puffen kun je lekker op een van onze speelvelden terecht.

 

Waterpret voor basisscholen

Alle groepen van de basisschool zijn van harte welkom om mee te doen met het educatieprogramma Waterpret met Waternet. Centraal staat het zuiveren van water in het duin en het maken van lekker drinkwater. De kinderen gaan zelf buiten aan de slag met opdrachten en proefjes. Een wandeling maken met de boswachter, die alles over de natuur en het water vertelt, kan ook! De activiteiten zijn verdeeld over de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8.

Meer informatie kunt u lezen in dit infoblad, op NMEwijzer.nl of bel met het bezoekerscentrum 020 - 608 75 95. Handig is om het onderstaande formulier in te vullen. We nemen dan contact met u op over de mogelijkheden. 

Aanvraagformulier

Voor basisscholen Aanvraagformulier voor het educatieprogramma

Samen op pad

  • Met een zoekkaart: wandel waarheen je maar wilt en ga op zoek naar bijvoorbeeld de watertoren, een brug, bladeren en allerlei dieren. Zorg dat je alles gezien hebt.
  • Expeditie Damhert: altijd al meer willen weten over de damherten? Koop het boekje voor 2 euro en ga op pad. Hoe kun je zien hoe oud een damhert is?
  • Word hulpboswachter: spoorzoeken, vogels spotten, weetjes over dieren: als boswachter moet je veel weten en kunnen.  Om hulpboswachter te worden ga je op pad met een rugzak. Hier zitten spulletjes in om leuke opdrachten mee te doen. Kosten zijn 5 euro voor gebruik van een rugzak.

 

 

Leuke excursies

Zin om een keertje mee op pad te gaan met de boswachter? Elk seizoen organiseren weer leuke excursies. In het najaar zijn dat natuurlijk de bronstexcursies. Hier leer je waarom de mannetjes zo gaan brullen en kuilen graven. Of ga mee op zoek naar de spannende bunkers die in het duin verstopt zitten. En in het voorjaar ontdekken we samen grappige waterbeestjes of kriebelbeestjes. De boswachter is er klaar voor, jij hoeft je alleen maar aan te melden via activiteiten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden speciaal voor kinderen? Neem dan contact op met het bezoekerscentrum

En heeft u vragen over het educatieprogramma, stel deze dan via het e-mailadres: awd-educatie@waternet.nl. De coördinator van dit programma neemt dan contact met u op over de mogelijkheden.