Welkom

Kom zelf het duin ontdekken! Je mag hier zelfs overal van de paden.
Of ga mee met de boswachter op excursie.

Zelf op ontdekking

Voor kinderen is er veel te beleven in het duin. Bijzonder in de AWD is dat je bijna overal van de paden af mag om te struinen! Ravotten op een heuvel of  op zoek naar sporen van spannende dieren als de damhert en de vos. Het kan allemaal.

In het bezoekerscentrum kun je nog meer ideeën opdoen, we helpen je graag op weg. En als je zin hebt om even rustig uit te puffen kun je lekker op een van onze speelvelden terecht.

 

Leuke excursies

Zin om een keertje mee op pad te gaan met de boswachter? Dat kan natuurlijk! Dit najaar komen de bronstexcursies eraan. Hier leer je waarom de mannetjes zo gaan brullen en kuilen graven. Of wil je liever mee op zoek naar de spannende bunkers die in het duin verstopt zitten. De boswachter is er klaar voor, jij hoeft je alleen maar aan te melden. Kijk voor alle excursies en aanmelden bij activiteiten.

 

Kinderroutes

Er zijn twee speciale ontdekroutes voor kinderen. Wandel de weg van het water met een GPS apparaat en ontdek hoe het water in het duin wordt gezuiverd. De dieren wijzen je de weg en onderweg doe je leuke opdrachten. Of ga met een rugzakje met kompas en opdrachten op pad en wordt een echte bomenexpert. Een aanrader! Meer informatie en reserveren kan via het bezoekerscentrum.

Nieuwe activiteiten voor scholen!

We nodigen de basisscholen uit om komend schooljaar mee te doen aan onze nieuwe wateractiviteiten in het duin! Centraal staat het zuiveren van water in het duin en het maken van lekker drinkwater. De kinderen gaan zelf buiten aan de slag met opdrachten en proefjes. De activiteiten zijn verdeeld over de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8.

Meer informatie kun je lezen in dit infoblad, op NMEwijzer.nl of bel met het bezoekerscentrum 020 - 608 75 95.

Scholen en Groepen Aanvraagformulier voor een groep of school