Welkom

Kom zelf het duin ontdekken! Je mag hier zelfs overal van de paden.
Of ga mee met de boswachter op excursie.

Kom zelf ontdekken

Voor kinderen is er veel te beleven in het duin. Bijzonder in de AWD is dat je bijna overal van de paden af mag om te struinen! Ravotten op een heuvel of op zoek naar sporen van spannende dieren als de damhert en de vos. Het kan allemaal.

In het bezoekerscentrum kun je genoeg ideeën opdoen, we helpen je graag op weg. En als je zin hebt om even rustig uit te puffen kun je lekker op een van onze speelvelden terecht.

 

Samen op pad

Er zijn een paar mooie routes voor de kinderen uitgestippeld.

  • GPS route: vind je weg en leer ondertussen hoe het water in het duin wordt voorgezuiverd. Kosten zijn 5 euro per GPS.  
  • Bomenroute: je krijgt voor 5 euro een rugzak te leen met de route, een bomenboekje, meetlint, kompas en flesje water. Leuk voor jong en oud!
  • Wordt waterexpert: ga de uitdaging aan om een heuse waterexpert te worden! Een wandeling van 2 km met leuke opdrachten. Aan het einde wacht natuurlijk een diploma.
  • (Op) zoekkaart: wandel waarheen je maar wilt en ga op zoek naar bijvoorbeeld de watertoren, een brug, bladeren en allerlei dieren. Zorg dat je alles gezien hebt.

Deze routes zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. Let op: de GPS route en de Bomenroute zijn tot 15.00 uur op te halen. Tip: reserveer vooraf. 

 

Leuke excursies

Zin om een keertje mee op pad te gaan met de boswachter? Dat kan natuurlijk! Elk seizoen organiseren weer leuke excursies. Dit najaar zijn dat natuurlijk de bronstexcursies. Hier leer je waarom de mannetjes zo gaan brullen en kuilen graven. Of ga mee op zoek naar de spannende bunkers die in het duin verstopt zitten. Of ga je in het voorjaar liever mee op zoek naar grappige waterbeestjes of kriebelbeestjes? De boswachter is er klaar voor, jij hoeft je alleen maar aan te melden. Kijk voor alle excursies en aanmelden bij activiteiten.

Activiteiten voor basisscholen!

Alle groepen van de basisschool zijn van harte welkom om mee te doen met Waterpret bij Waternet. Centraal staat het zuiveren van water in het duin en het maken van lekker drinkwater. De kinderen gaan zelf buiten aan de slag met opdrachten en proefjes. De activiteiten zijn verdeeld over de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8.
Meer informatie kun je lezen in dit infoblad, op NMEwijzer.nl of bel met het bezoekerscentrum 020 - 608 75 95.

Scholen en Groepen Aanvraagformulier voor een groep of school