Touractief

Het unieke duinlandschap van de Amsterdamse Waterleidingduinen, is het decor van deze bijzondere wandelroute.
 

Op deze wandelroute tourt u langs kanalen, wandelt over paden door kenmerkend duinlandschap en u gaat een stukje avontuurlijk struinen, of u nu de route van 10,5 km kiest of de langere route.

Met als hoogtepunten; Rozenberg, Appelenberg en de bunkers van de Duitse Atlantikwal. De kans op een ontmoeting met een hert groot is.

De wandelroutes zijn in het bezoekerscentrum voor € 1,- te koop.

 
 
 

Stap 1

Ga na de ingang rechtdoor en vervolgens rechtsaf over het vlonderpad naar bezoekerscentrum De Oranjekom. Op het plein rechtsaf en de houten brug over.

Stap 2

Na de brug rechtsaf. Verderop met een bochtje links omhoog. Langs het houten bankje. Op de driespong linksaf. Op T-kruising rechtsaf, langs een bankje. Doorlopen tot de viersprong van brede en smalle zandpaden en een grijs paaltje 21. Hier linksaf.

Stap 3

Op T-kruising met een klinkerpad, linksaf en het kanaal oversteken. Daarna nog voor het bankje rechtsaf en vind het pad langs het kanaal. Blijf dit pad volgen.

Stap 4

Op de T-kruising  links aanhouden, verlaat het verharde pad en ga struinend in iets zuidelijke richting de duinvlakte over. U passeert de zuidpunt van de waterplas Renbaanveld.

Stap 5

Bij een pad van de groene paaltjesroute rechtsaf. Volg dit  tot aan het toevoerkanaal. Scherpe bocht naar links en loop langs de linkeroever van het kanaal door tot de kruising van klinkerwegen. [Voor route 16,6 km naar punt 8.]

Stap 6

Vóór volgende kruising van waterwegen, het eerste pad linksaf. Dit pad met water van een toevoersloot aan uw rechterhand blijven volgen tot de volgende dam.

Stap 7

Daar rechtsaf en rechtsdoor doorsteken naar de volgende sloot. Linksaf en doorlopen tot de kruising met klinkerpad. Linksaf en meteen rechtsaf of rechtdoor, ruiterpad oversteken en via speelweide naar ingang Panneland.

Stap 8

[Vervolg route 16,6 km] Bij de kruising van waterwegen, rechtdoor. Verderop bij de bocht linksaf de klinkerweg langs het water vervolgen.

Stap 9

Eerste pad rechtsaf, dit begint half verhard en wordt al snel een graspad, weer langs het water. Helemaal uitlopen tot een klinkerweg.

Stap 10

Klinkerweg blijven volgen door een dichtbegroeid deel met naaldbomen en doorlopen tot aan een waterkruising. Hiervoor, linksaf, het pad op langs het kanaal. Op de kruising met halfverhard pad linksaf, omhoog en doorlopen over het graspad links langs het water.

Stap 11

Bij houten brug met ijzeren leuning rechtsaf het water oversteken en doorlopen, nogmaals kanaal oversteken tot aan de klinkerweg met schuilplek.

Stap 12

Het eerste onverharde pad vóór het blauwe routepaaltje, linksaf. Dit is een meanderend, omhoog en omlaag lopend zandpad. Na het ruiterpad, op kruising rechtsaf, de rode paaltjesroute volgen.

Stap 13

Het pad wordt klinkerweg. U passeert een bankje en de klinkerweg wordt weer onverhard. Afslag aan de kop van het kanaal negeren. Rechtdoor blijven lopen langs ingang Panneland.

Stap 14

Het ruiterpad kruisen. U loopt op de Beukenlaan. Na de bocht en een bankje linksaf het half verharde pad op. Door het bos doorlopen tot ingang Oranjekom/Oase.


Benieuwd hoe de route verder gaat?

Route

Wandelen met een GPS route

U kunt de route ook offline lopen met GPS. Download het GPX bestand en open dit in een GPX viewer op uw telefoon. Voor Android toestellen bijvoorbeeld GPX Viewer en voor iPhone toestellen Topo GPS. Zet uw locatie voorziening aan op uw telefoon en volg zo de route door het mooie gebied.

Download GPX

Populaire routes

Het gebied bezoeken?

Koop alvast een toegangskaart in onze shop! Dan kunt u in het duin meteen op pad.

Koop een toegangskaart