Roots 1

Een wandeling langs voorraad- en toevoerkanalen en kenmerkend duinlandschap, met de keuze om een extra lus van 3 km te wandelen. 

Deze route is gemaakt door het blad Roots in samenwerking met Waternet. U kunt kiezen uit 8 of 11 km.

Met hoogtepunten als, doorkijk naar het Huis ter Vogelenzang, Van Lennepkanaal en Oosterkanaal. 

De wandelroutes zijn in het bezoekerscentrum voor € 1,- te koop.

 
 
 

Stap 1

Bij ingang Panneland rechtdoor, de klinkerweg op. Helemaal uitlopen, negeer de zijpaden, u kruist een ruiterpad. Aan einde op de T-splitsing, linksaf.

Stap 2

Na 40 m rechtsaf het Nieuw Kanaal oversteken. Rechtdoor naar de kop van het toevoerkanaal. Rechteroever aanhouden. Bijhet eerste zijpad rechtsaf naar de toevoersloot.

Stap 3

Aan de overkant van deze sloot linksaf langs de rechteroever. U komt uit op een klinkerweg. Hier linksaf.

Stap 4

De klinkerweg maakt een S-bocht. Blijf de klinkerweg volgen, nu aan de rechteroever van het Van Lennepkanaal.

Stap 5

Eerste onverharde pad rechtsaf. Volg de rechteroever. Loop door tot een bocht en kruising. Linksaf oversteken. U loopt nu de andere kant van het water waar u net vandaan kwam. 

Stap 6

Via de houten brug met ijzeren leuning linksaf het water over. Steeds rechtdoor lopen en bij de kruising met klinkerweg, grijs paaltje 9 en schuilplek, rechtdoor de klinkerweg volgen.

Stap 7

U passeert een ruiterpad. Loop naar de volgende kruising met onverharde paden. [Korte route: linksaf, ga verder bij 10]. Lange route: rechtsaf over het Palmveld.

Stap 8

Bij het Vogelenveld, na een bankje, linksaf het bos in (zwart/blauwe paaltjes). Bij de verharde weg rechtdoor lopen langs de linkeroever van het Oosterkanaal, niet de brug over.

Stap 9

Bij het pompstation, linksaf de verharde weg op. Blijf op deze weg tot aan de kruising met onverharde wegen. Hier rechtsaf.

Stap 10

Volg het onverharde pad, met verderop rode paaltjes. Rechtdoor blijven lopen, het bos door. Zandpad wordt  klinkerweg.

Stap 11

Klinkerweg wordt weer onverhard. Bij het eerste pad, na het kanaa, rechtsaf, rode paaltjesroute. Links aanhouden langs de hoge groene gebiedsafrastering.

Stap 12

Volg het pad langs het hek. Negeer afslag met rood-blauwe paal. Loop door langs het hek met doorkijk naar Huis te Vogelenzang, terug naar ingang Panneland.


Benieuwd hoe de route verder gaat?

Route

Wandelen met een GPS route

U kunt de route ook offline lopen met GPS. Download het GPX bestand en open dit in een GPX viewer op uw telefoon. Voor Android toestellen bijvoorbeeld GPX Viewer en voor iPhone toestellen Topo GPS. Zet uw locatie voorziening aan op uw telefoon en volg zo de route door het mooie gebied.

Download GPX

Populaire routes

Het gebied bezoeken?

Koop alvast een toegangskaart in onze shop! Dan kunt u in het duin meteen op pad.

Koop een toegangskaart