Rondje duin

Deze wandeling laat u genieten van prachtige vergezichten in en om de Amsterdamse Waterleidingduinen. Linksom of rechtsom lopen, het kan allebei. 

In 30 km krijgt u van alles te zien: duin, struweel, strand, bos en water. De beschrijving is linksom. Het kaartje toont de iets kortere route in de AWD van circa 25 km, met de tekst erbij kunt u uitstapjes buitenom maken.

De wandelroutes zijn in het bezoekerscentrum voor € 1,- te koop.

 
 
 

Stap 1

Ingang Oranjekom/Oase (Met uitspanning De Oase) Loop richting ingang Vogelenzang over de oude strandwallen of langs de Oosterduinrel.

Stap 2

Ingang Panneland. (Met Boshut 't Panneland). Loop richting ingang De Zilk. 

Stap 3

Ingang De Zilk. Loop door de ingang het duingebied uit, ga onder het viaduct door en volg het fietspad naar Noordwijkerhout tot restaurant De Ruigenhoek.

Stap 4

Onder het viaduct door, volg het fietspad naar Noordwijkerhout. Door het voetgangershekje de AWD in. Na Zweefvliegveld weer naar buiten. Bij hostel Stayokay over het schelpenpad richting Langervelderslag

Stap 5

Afhankelijk van de weersomstandigheden, of hoog water, loopt u langs het strand of over het fietspad naar Zandvoort. Onderweg passeert u uitkijkpunt Noordvoort.

Stap 6

Sla, uitkomend bij de Boulevard van Zandvoort na 500 m rechtsaf de Frederik Hendrikstraat in. Ga door het voetgangershekje de Waterleidingduinen weer in.

Stap 7

Ga bij ingang Zandvoortselaan (met restaurant Dune) richting ingang Oranjekom/Oase, u loopt langs het Noordoosterkanaal en komt langs het bezoekerscentrum.


Benieuwd hoe de route verder gaat?

Route

Wandelen met een GPS route

U kunt de route ook offline lopen met GPS. Download het GPX bestand en open dit in een GPX viewer op uw telefoon. Voor Android toestellen bijvoorbeeld GPX Viewer en voor iPhone toestellen Topo GPS. Zet uw locatie voorziening aan op uw telefoon en volg zo de route door het mooie gebied.

Download GPX

Populaire routes

Het gebied bezoeken?

Koop alvast een toegangskaart in onze shop! Dan kunt u in het duin meteen op pad.

Koop een toegangskaart