Oranje paaltjesroute Oranjekom

Met deze route van 7,1 km ziet u goed de verscheidenheid van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

U komt langs de plaats waar het voorgezuiverde water uit het Lekkanaal het gebied binnen stroomt.

Langs een watervalletje en door een naaldbos wandelt u in de richting van de Schulpendam. Over het brede water gaat u door het Pietjes Zwarteveld, een duinlandschap met voornamelijk duindoorns.

U passeert het Vliegermonument en komt via het Vogeleiland en het Museumduin weer terug bij ingang Oranjekom/Oase.

De wandelroutes zijn in het bezoekerscentrum voor € 1,- te koop.

 
 
 

Stap 1

Vanaf de klinkerweg buigt de route af naar de verdeelvijver. Hier komt het voorgezuiverde rivierwater, afkomstig uit het Lekkanaal de waterleidingduinen binnen.

Stap 2

Bij de Schulpendam volgt u de route door het Pietjes Zwarteveld, een duinlandschap met veel duindoorns. U passeert het Vliegermonument, dat ter nagedachtenis is van een in de oorlog neergestort vliegtuig. 

Stap 3

Via een scherpe bocht bij het Vogeleiland loopt u naar het Museumduin. Hier is in de Tweede Wereldoorlog een bunker gebouwd om kunstschatten te verbergen.

U loopt over het bruggetje van het Noordoosterkanaal naar bezoekerscentrum De Oranjekom en daarna weer terug naar ingang Oranjekom/Oase.


Benieuwd hoe de route verder gaat?

Route

Wandelen met een GPS route

U kunt de route ook offline lopen met GPS. Download het GPX bestand en open dit in een GPX viewer op uw telefoon. Voor Android toestellen bijvoorbeeld GPX Viewer en voor iPhone toestellen Topo GPS. Zet uw locatie voorziening aan op uw telefoon en volg zo de route door het mooie gebied.

Download GPX

Populaire routes

Het gebied bezoeken?

Koop alvast een toegangskaart in onze shop! Dan kunt u in het duin meteen op pad.

Koop een toegangskaart