Groene paaltjesroute Zandvoortselaan

Deze route van 6,7 km vanaf ingang Zandvoortselaan loopt eerst door een bosgedeelte met afwisselend loof- en naaldhout.

U ziet de Tonneblink liggen, één van de hoogste duintoppen in dit gebied. Via de Houtpoort en over het Van der Vlietkanaal wandelt u door een vrij open duinlandschap in de richting van het Renbaanveld waar u kunt genieten van het uitzicht. Na deze geliefde plek voor watervogels wandelt u door naar ingang Zandvoortselaan.

De wandelroutes zijn in het bezoekerscentrum voor € 1,- te koop.

 
 
 

Stap 1

Deze route loopt eerst samen met de witte route. Het pad loopt door een bosgedeelte met loof- en naaldhout. Na de eerste afslag ziet u links de Tonneblink, een van de hoogste duintoppen in dit gebied.

Stap 2

Bij de splitsing met de witte route gaat het pad in de richting van de Houtpoort. Vervolgens passeert u het Van der Vlietkanaal, waar u kunt genieten van een fraai uitzicht.

Stap 3

Hierna loopt u over een vrij open duinlandschap in de richting van het Renbaanveld, midden 19e eeuw een paardenrenbaan, nu een geliefde plek voor watervogels.

Stap 4

Vervolg de groene paaltjesroute weer terug naar ingang Zandvoortselaan.


Benieuwd hoe de route verder gaat?

Route

Wandelen met een GPS route

U kunt de route ook offline lopen met GPS. Download het GPX bestand en open dit in een GPX viewer op uw telefoon. Voor Android toestellen bijvoorbeeld GPX Viewer en voor iPhone toestellen Topo GPS. Zet uw locatie voorziening aan op uw telefoon en volg zo de route door het mooie gebied.

Download GPX

Populaire routes

Het gebied bezoeken?

Koop alvast een toegangskaart in onze shop! Dan kunt u in het duin meteen op pad.

Koop een toegangskaart