Zwarte paaltjesroute De Zilk

Volg vanaf ingang De Zilk de zwarte routepaaltjes en wandel een mooie route van 9,1 km.

Via de eeuwenlang begraasde kopjesduinen, oude percelen met eiken hakhout en de Roggepan komt u langs het grensraster met het Zweefvliegveld.

Het pad brengt u vervolgens langs het Grote Vlak in de richting van het Haasveld. Hier stond vroeger een duinboerderij. De greppels uit die tijd zijn nog duidelijk zichtbaar in het landschap. Via de Vogelenvelderweg komt u weer uit bij ingang De Zilk.

De wandelroutes zijn in het bezoekerscentrum voor € 1,- te koop.

 
 
 

Stap 1

Vanaf ingang De Zilk volgt u de zwarte paaltjesroute die in het begin samenloopt met de paarse route. U wandelt via de eeuwenlang begraasde kopjesduinen en de Roggepan.

Stap 2

Het pad brengt u langs het grensraster van het Zweefvliegveld en naar het Grote Vlak.

Stap 3

Bij de Kop van het Grote Vlak heeft u een mooi uitzicht over het Haasveld. Hier stond vroeger een duinboerderij. Greppels uit die tijd zijn nog duidelijk zichtbaar in het landschap.

Stap 4

Via de Vogelenvelderweg en de brug over het Oosterkanaal wandelt u weer naar ingang De Zilk.


Benieuwd hoe de route verder gaat?

Route

Wandelen met een GPS route

U kunt de route ook offline lopen met GPS. Download het GPX bestand en open dit in een GPX viewer op uw telefoon. Voor Android toestellen bijvoorbeeld GPX Viewer en voor iPhone toestellen Topo GPS. Zet uw locatie voorziening aan op uw telefoon en volg zo de route door het mooie gebied.

Download GPX

Populaire routes

Het gebied bezoeken?

Koop alvast een toegangskaart in onze shop! Dan kunt u in het duin meteen op pad.

Koop een toegangskaart